Martine

JeugdIMG-20170204-WA0001
In 1993 werd ik net voor Kerst geboren, op 23 december. Mijn ouders woonden toen in Maasdam en daar heb ik gewoond tot mijn vijfde. Daarna verhuisde ik naar Arnemuiden. Er volgden meerdere verhuizingen, van Arnemuiden ging het naar Oude-Tonge, Bleskensgraaf en Putten.
Het vele verhuizen was vanwege mijn vaders werk, hij is predikant. Overal woonden we ongeveer 5 jaar en elke plaats had zijn eigen charme. De verhuizingen maakte ons gezin hecht, wat ik als een groot geschenk zie.
3139
Toen ik 7 jaar was, kwam mijn zusje Eline. Ondanks ons grote leeftijdsverschil (wat nu steeds meer ‘verdwijnt’) zijn we onafscheidelijk!

Kanker
In 2007 ging de wissel om, het Ikazia-ziekenhuis ontdekte een zeldzame bottumor in mijn rechterbeen. De volgende dag lag ik al in het LUMC, gespecialiseerd in die botkanker, en daar ben ik de meeste tijd van dat jaar gebleven. In mei 2008 kreeg ik mijn laatste chemo-kuur en worstelde ik mij weer in het leven.

Communicatie
Na de havo ging ik Communicatie studeren op Hogeschool Rotterdam, dat was de beste beslissing ooit. Een fascinerend vak op een geweldige school, het was een gouden tijd. Ik studeerde in 2016 af op het vakgebied Internal Branding & Change Management bij NCOI Groep.

Schrijven
In het eerste jaar van mijn opleiding, 2013, publiceerde ik ‘Een wolk in mijn been’. Een autobiografie naar aanleiding van de kanker.
In 2014 publiceerde ik ‘Een vriend heeft te allen tijde lief’, het resultaat van een zoektocht naar de definitie van vriendschap.
Van 2014-2016 deed ik kleine schrijfopdrachten zoals vaste columnist bij ‘Attent’ van de VOKK en de Gezinsgids.
Na mijn afstuderen ging ik samen met mijn vader aan de slag. We schreven het boek ‘Zo gezegd…’, een handboek over communicatie speciaal voor gemeenteleden van kerkelijke gemeenten.

BruiloftSP_LM304B_0641_t
Mei 2017 was een schitterende maand, niet alleen omdat de lente tot bloei kwam, maar vooral omdat ik mijn ja-woord mocht geven aan Berend Pieters. De meest fantastische man die er bestaat, die me steunt, die mij zijn hart toevertrouwt.
Met de bruiloft verhuisde ik ook naar Almere, waar ik inmiddels trotse inwoner ben. Een stad waar het stadse en de natuur haarfijn naast elkaar liggen – the best of both worlds!
In april 2018 kwam er een heel klein Almeerdertje bij. Op Koningsdag werd ons dochtertje geboren: Hadewych Elizabet Alicia. Het gaat gelukkig goed met Hadewych, ze groeit als kool!

Werk
Op dit moment volg ik de opleiding Creatief Schrijven op de Schrijversacademie. Als jij schrijven leuk vindt, kijk zeker eens op hun website want het is fantastisch!
Schrijfambities heb ik dus nog genoeg.

Om de simpele reden dat mijn hand niet zonder pen kan, mijn hart niet zonder papier, mijn gedachten niet kunnen denken zonder verhalen.

Advertenties