Boeken

Een boek schrijven is een droom om mee te vechten: om te genieten van de schitterende kleuren die in een zonnestraal blijken te zitten en om het mulle zand te blijven terugduwen als er geen woorden meer in je hoofd zitten.

De eerste publicaties staan op naam van Martine de Wit, omdat ik in de tijd dat ik die schreef nog niet met de meest fantastische man van de wereld was getrouwd.

Debuut: Een wolk in mijn been
Mijn debuut is ‘Een wolk in mijn been‘, een autobiografie over mijn 13e tot mijn 16e jaar. Op mijn 13e, ja, ongeluksgetal maar daar geloof ik niets van, keek een arts mij diep in de ogen om met een paar woorden mijn leven voorgoed te Een wolk in mijn been.jpgveranderen: ‘Je hebt kanker’. Binnen drie weken was mijn haar verdwenen, met 5 weken had ik een sonde omdat ik niet meer kon eten, had ik de zusters uitgelachen met de fysiotherapeuten en wist ik hoe het gehuil van een kind klinkt wat weet dat zijn tranen niet helpen.
Het boek (2013) heeft inmiddels zijn 3e druk en…

… geeft jou de mogelijkheid om te zien hoe de wereld van een klein kankerpatiĆ«ntje echt is.

Ik houd geen angst voor je verborgen in het boek, maar laat je ook zien dat een klein ziek kindje ook gewoon kind blijft, en er enorm van geniet als hij eindelijk eens gewoon ondeugend mag zijn.

Een vriend heeft te allen tijde lief
In 2014 kwam ‘Een vriend heef te alllen tijde lief‘ uit, oftewel: het boek met de lange titel šŸ˜‰0104-Een vriend heeft te allen tijde lief-def-cover.indd
Ik ben gefascineerd door…

… vriendschap, het kan zo waardevol of juist teleurstellend zijn…

Op deze aarde vol egoĆÆsme, onvrede en haat is daar opeens vriendschap. Hoe kan dat? Wat is onze vrienden- en vriendinnentaak? Daar dacht ik overna, en ik ging opzoek in de Bijbel. Wat staan daar voor voorbeelden in? Die zoektocht resulteerde in dit kleine boekje wat erg geschikt is om mee te nemen als je met vrienden op vakantie gaat of als cadeautje.

Samenwerkingen
In samenwerking met andere auteurs van Uitgeverij De Banier ontstond er in 2016 een Paasbundel en Kerstbundel. Deze bundels staan vol met verhalen en gedichten die bij Pasen of Kerst passen.
In de Paasbundel, Teken van Leven, verscheen mijn eerste gepubliceerde non-fictie verhaal. In de Kerstbundel, Uw licht komt, bestaat mijn deel uit een kerstgedicht.

Schrijversteam met mijn vader
Mijn vader, ds. L. de Wit (Putten), houdt presentaties voor gemeenten over communicatie, het vak wat ik studeerde op mijn geliefde Hogeschool Rotterdam. Dat bracht ons al gauw in een interessante discussie over…Voorkant

communicatie, theologie en het gemeenteleven.

Naar aanleiding daarvan besloten we een handboek over communicatie in combinatie met theologie te schrijven voor gemeenteleden. Het boek, ‘Zo gezegd…’, biedt heldere theorie over de rol van communicatie in het licht van theologie. Vervolgens staan er een aantal hoofdstukken in het boek met praktische opdrachten om de eigen communicatieve vaardigheden te ontwikkelen. Er zijn persoonlijke opdrachten, maar ook opdrachten voor in gezinsverband en/of teamverband. Het boek sluit met een hoofdstuk uitgewerkte catechisatielessen, over zending, evangelisatie, geloven en keuzes maken, waarin interactie een grote rol speelt.

Columns
Naast boeken heb ik een voorliefde voor columns. Een klein aantal woorden waarin een heleboel moet gebeuren, is een van de ultieme puzzels voor een schrijfliefhebber. Ik ben twee jaar vaste columnist geweest voor tijdschrift Attent van de VOKK (Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker) en een jaar voor de GezinsGids. Bij de GezinsGids rouleerde 4 columnisten met elkaar en was ik een keer in de maand de gelukkige!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s