Nieuw boek: ‘Zo gezegd…’

Tsja, we hebben van alles ‘zo gezegd’. Wat is er nu moeilijk aan communiceren, aan praten, kletsen, wauwelen. Je doet het de hele dag door!
Ze zeggen dat als je ergens 10.000 uur in oefent, dan je het dan kan. Dat is 417 volle dagen, dag en nacht. Dat geloof ik niet, als ik zo veel uur pianoles zou hebben, zou ik het nog steeds niet kunnen. Ik zou noten kunnen lezen, en de juiste toetsen aan kunnen slaan, maar ik zou er geen gevoel voor hebben.

Zo gezegd
Communiceren gaat ook niet altijd goed. Je hebt iets zo even snel gezegd, en de ander vat het totaal verkeerd op. Ik heb het je nog zó gezegd, reageer je.
En ieder mens is verschillend. Wat de een heel belangrijk vindt, vind de ander nutteloos en andersom. Joep heeft een geweldig grote woordenschat en Marije denkt: doe niet zo interessant. Het is toch een wonder dat onze gesprekken vaak nog zo goed gaan…

Maar gaan ze dat echt? Hoe vaak is er echt harmonie in de gesprekken tijdens het avondeten, tijdens een vergadering of een kletspraatje in de kantine? Hoe vaak voel je je vrij om iets te zeggen binnen je team?

Deel 1 – Theorie
Het belang van harmonieuze communicatie
Ook al hebben we al zeker 10.000 uur gepraat en gecommuniceerd in ons leven, er zijn nog volop misverstanden. Hoe werkt communicatie eigenlijk? Welke invloed heeft ons karakter op hoe we communiceren? Hoe kan je een conflict vermijden, gewoon door je manier van praten? En: waarom is een misverstand dan zo erg? Wat heeft God en de schepping daar mee te maken?
Dat ontdekt je in het eerste deel binnen dit boek.

Deel 2 – Praktijk
Harmonieuze communicatie in de praktijk
In het tweede deel binnen dit boek gaan we samen aan de slag. Want theorie is interessant en leerzaam, maar met de praktijk kom je echt verder. Daarom is er ruim aandacht besteed aan praktijkopdrachten. Er zijn praktijkopdrachten voor jou persoonlijk, er zijn er ook die je samen met je gezin of (vrijwilligers)team kunt doen.
Naast die praktijkopdrachten zijn er ook praktijklessen uitgewerkt die je helpen om op een gevarieerde manier je boodschap door te geven aan je zondagsschoolklas, club of catechisatie.
We staan ook stil bij de spreker. Hoe kom je over op de groep, hoe houd je orde en welke invloed heeft de zaalopstelling op de groep? Deze hoofdstukken zijn zo beschreven dat je er zelf gelijk mee aan de slag kunt gaan: of je nu gaat spreken op een gemeente-avond of op de tienerclub.

Auteurs
Dit boek is voor mij persoonlijk een beetje extra speciaal, omdat mijn vader en ik hem samen geschreven hebben. Je had ons moeten zien zitten, de ene keer enthousiast over wat we elkaar leerden, de andere keer met diepe denkrimpels want: hoe houdt alles verband met elkaar en hoe krijgen we dat op papier.
Mijn vader, ds. L. de Wit (Putten), studeerde Theologie en deed de afgelopen jaren veel ervaring op in het pastoraat in verschillende gemeenten.
Ik studeerde Communicatie en leerde mijn vader de laatste ontwikkelingen, hij leerde mij de theologische achtergrond van communicatie.
Want een misverstand is niet leuk, maar ik begreep niet waarom het nu zó erg was. Nu wel. Communicatie is er voor mij alleen maar waardevoller en wonderlijker op geworden. Die verwondering delen wij graag met jou door middel van dit boek!

Houd deze website in de gaten voor de verschijningsdatum en de boekpresentatie, waar jij ook bij aanwezig kunt zijn! (Je kunt je abonneren op de site door hieronder op ‘blijf op de hoogte’ te klikken. Je krijgt dan een e-mail als er nieuws is. )

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s